HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Film

JFF Online Japán Filmfesztivál – immár teljes a program

Szamurájvígjáték, anime, tini bérgyilkosok – közeleg az ingyenes JFF Online Japán Filmfesztivál
Huszonegy kortárs film és két klasszikus – immár teljes a program

A Japán Alapítvány szervezésében, a JFF Online Japán Filmfesztivál keretében 2024. június 5. és június 19. között az ország bármelyik pontjáról, eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenesen nézhetünk meg 23 japán filmet, köztük Kinosita Keiszuke Twenty-Four Eyes (Tizenkét szempár) című Golden Globe nyertes klasszikusát. A japán filmtermés legjavát bemutató színes kínálatban szerepel az animetörténelem egyik legfontosabb alkotása, kritikusok által elismert díjnyertes munkák, horror rövidfilmek, drámák, romantikus alkotások és szórakoztató filmsikerek egyaránt. Június 19. és július 3. között pedig 2 minisorozatot láthat majd a közönség.

JFF Online Japán Filmfesztivál. HOL Magazin 2024.

Immár teljes a JFF Online Japán Filmfesztivál programja

Az anime rajongói megnézhetik Tezuka Oszamu műfajalkotó remekművét, a Jungle Emperor Leo (Kimba, a fehér oroszlán) című klasszikust, amely a japán animáció alapkövévé vált. Josino Kóhei a Japán Filmakadémia Díján az idén 10 jelölést begyűjtött és a Legjobb Új Színész Díját megnyert Anime Supremacy! című filmje pedig olyan emberekről szól, akiknek szenvedélyük az anime. A BL Metamorphosis egy érzelmes történet két nőről, akik a mangák iránti rajongásukon keresztül generációkon átívelő barátságot kötnek. A 70-es években játszódó Single8 pedig egy nyers és egyedi hangvételű coming-of-age sztori egy csapat középiskolásról, akik a Star Wars megszállottjaiként megpróbálják elkészíteni saját sci-fi filmjüket.

JFF Online Japán Filmfesztivál. HOL Magazin 2024.

A Vezess helyettem sztárja, Miura Tóko a főszereplője az I am what I am című filmnek, amelyben egy nő külső elvárások kereszttüzében keresi az igazi önmagát. A My Broken Mariko egy road movie egy nőről, aki útra kel halott legjobb barátnője, Mariko földi maradványaival. Szintén a veszteség feldolgozásáról szól a Chihayafuru-trilógiájáról ismert Koizumi Norihiro rendező coming-of-age története. A 2023-ban a Kinema Junpo Awards-on díjazott The Lines That Define Me című filmjének főszereplői két óriási népszerűségnek örvendő japán sztár, Jokohama Rjúszei és Kijohara Kaja.

JFF Online Japán Filmfesztivál. HOL Magazin 2024.

A The Lone Ume Tree egy kihívásokkal teli, mégis szívmelengető történet egy középkorú autista fiát egyedül nevelő idősödő, szerető édesanyjáról. A Father of the Milky Way Railroad című film a neves japán író, Mijazava Kendzsi életét bemutató megható családi dráma Japán két egyik legjobb színészével, Jakuso Kódzsival és Szuda Maszakival. Az I Go GaGa: Welcome Home, Mom egy nő megható dokumentációja demenciában szenvedő édesanyjáról. A film egy családot mutat be a gyorsan elöregedő társadalom tükrében. A drámák sorát a The Zen Diary zárja, amely a négy évszak természeti szépségein és a szezonális ételek csábításán keresztül elmélkedik arról, hogy mi az igazi gazdagság.

Számos vígjáték mutatja be a műfaj sokszínűségét Japánban

A Baby Assasins című coming-of-age akció-vígjáték két tinilányról szól, akik egyben rendkívül képzett bérgyilkosok is. A Wedding High egy esküvői vígjáték, amelyben egy veterán esküvőszervező igyekszik megmenteni az ifjú pár nagy napját az eluralkodó káosz közepette. A School Meals Time Graduation című vígjátékban egy tanár és diákja azon versenyeznek, melyikük tudja még jobb ízűvé tenni a menzakosztot. A meglepetésekkel teli, rendkívül szórakoztató Kiba: The Fans of Fiction című filmben egy magazin karizmatikus férfi főszerkesztője és egy fiatal női szerkesztő szövetkezik, hogy fenntartsák magazinjaikat. A We’re Broke, My Lord! pedig egy szamurájvígjáték egy fiatal földesúrról, akinek vissza kell fizetnie a tartománya adósságát, különben hara-kirire ítélik!

JFF Online Japán Filmfesztivál. HOL Magazin 2024.

A The Handsome Suit fantáziadús romantikus vígjáték a 80-as évek popzenéjével fűszerezve egy álmodozásba menekülő, a külseje miatt szorongó férfiról. Szintén a romantikáé a főszerep a We Made a Beautiful Bouquet című, Japánban hatalmas sikert aratott alkotásban, melyben a népszerű színészek, Szuda Masaki és Arimura Kaszumi egy párt alakítanak, akiket kapcsolatuk fontos állomásain kísérhetünk végig.

Kuriózum a kínálatban a Japan Horror Film Competition négy díjnyertes rövidfilmje, valamint Kinosita Keiszuke Twenty-Four Eyes (Tizenkét szempár) című klasszikusa, mely 1955-ben a Golden Globe-on megnyerte a legjobb külföldi film díját, a Velencei Filmfesztiválon pedig a legjobb film kategóriában jelölték.

JFF Online Japán Filmfesztivál. HOL Magazin 2024.

Június 5. és június 19. között

a https://jff.jpf.go.jp/watch/jffonline2024/hungary weboldalon minden nap elérhető mind a 23 film, melyeket a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar, angol és néhány film esetében japán felirattal. További részletek: www.japanalapitvany.hu

https://www.facebook.com/jffplus  Filmek: https://fb.me/e/24gkxVhl3   Sorozatok: https://fb.me/e/1HrPQZKU1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük