HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hírek

Ismét Megbízható Munkaadó a METRO Magyarország

Megerősítve korábban nyert minősítését, a METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében. A díjjal azokat a vállalatokat emeli ki a Kamara, akik példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- es életkörülményeiről.

Újdonság az elismerésben, hogy már nem két, hanem három évre szól, ezzel is elősegítve, hogy egy-egy jó elképzelés, intézkedés hosszabb távon még inkább beépüljön People and Culture terület hétköznapi gyakorlatába.

A 2017-ben életre hívott kezdeményezés alapvető célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkavállaló-barát környezet fontosságára, és a munkahelyi feltételek folyamatos javítására ösztönözze a vállalatokat. Az e területen befektetett erőfeszítések azonban közismerten jól kamatoznak, hiszen vonzóvá teszik a vállalatokat a potenciális munkavállalók számára, erősítve az employer brandinget.

A cím viselésére feljogosító kitüntető oklevelet Sávos András, a DUIHK elnöke, Robert Zessner, a budapesti Német Nagykövetség gazdasági attaséja és Dr. Vörös Ágnes, a BASF HR vezetője, a zsűri elnöke adták át Ádám Attila METRO HR Business Partnering osztályvezetőnek.

Ismét elnyerte a Megbízható Mukaadó címet a Metro. HOL Magazin 2024.

A Megbízható Munkavállaló cím elnyeréséhez egy komplex kritériumrendszernek kell megfelelnie a pályázó vállalatoknak, mely érinti a javadalmazást, a szociális dimenziókat, az egészséges és biztonságos munkakörnyezetet, a képzést, a munkatársak fejlődési lehetőségeit, a belső kommunikációt, valamint a toborzás és onboarding gyakorlatát.

A METRO Nagykereskedelem különösen büszke a belső tehetséggondozó, képességfejlesztő, és értékelő-visszajelző rendszereire, a coaching szemléletű vezetőképzésre, valamint a munkavállalói elégedettségmérés eredményeinek beépítésére a vállalat folyamataiba.

„Az elmúlt években nagy energiákat fordítottunk a People and Culture terület fejlesztésére annak érdekében, hogy ne egyszerűen vonzóak legyünk a munkaerőpiacon, hanem elkötelezett, tehetséges szakembereket és vezetőket neveljünk ki a METRO sikerei gyarapítására és jó hírneve öregbítésére. A munkavállalók felé e fejlesztések üzenete, hogy ha Te jól vagy, a METRO is jól van; a folyamatos visszacsatolások pedig segítenek bennünket, hogy a METRO olyan hely legyen, amit a kollégák így jellemezhetnek: JÓ ITT DOLGOZNI.” – foglalta össze a Megbízható Munkaadó cím mögötti vállalati filozófiát Kaszás Helga People and Culture igazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük