HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Programajánló

Múzeumok Éjszakája 2024 az Unicum Házban

Kult-túra, kóstolók, stand-up és popdallamok

Az Unicum Ház évről évre a Múzeumok Éjszakája állandó szereplője. A Zwack család évszázadokat felölelő, kalandos legendáriumát és az ikonikus gyógynövénylikőr történetét feldolgozó múzeum június 22-én ismét csatlakozik az egyik legnépszerűbb hazai kulturális kezdeményezéshez, hogy idén is emlékezetes produkciókkal színesítse az éjszakai művelődők programját. Az interaktív múzeumlátogatás mellett, az udvari színpadon Ráskó Eszter, Boggie és ABBA Tribute Show várja az érdeklődőket.

A IX. kerületi Zwack-épületkomplexum már várostörténeti szempontból is különleges célállomás lehet. Az Unicum Ház, azon túl, hogy egy magyar dinasztia egyedülálló sikersztoriján keresztül több évszázadon átívelő, izgalmas történelmi összefoglalót ad és felhívja a figyelmet a mesterségbeli tudás szerepére, Budapest múltjának egy darabját is őrzi a jelenben. Az egyedi helyszín a Múzeumok Éjszakája alkalmából még több spiritusszal telik meg: szórakoztató pillanatok, zenei élmények, játék, valamint régi és új italkedvencek várják a látogatókat.

ABBA Tribute Show az Unicum Házban a Múzeumok Éjszakáján. HOL Magazin 2024.

Az Unicum gyár humor-részlegvezetője ismét Ráskó Eszter, aki a Dumaszínház társulatának tagjaként, az ország egyik legnépszerűbb stand-uposaként, újdonsült rádiós műsorvezetőként és nem utolsósorban elkötelezett Unicum-rajongóként garantálja a könnyfakasztó poénbombák robbanását a gyárudvar színpadán.

A nevetés után popdallamok csendülnek fel, a Fonogram- és Hangvilla-díjas Csemer Boglárka „Boggie” ad koncertet. A magyar és francia könnyűzenei kultúrából merítkező, sanzonos, jazzes hangzások után pedig kitör az ABBA-láz. A legendás svéd énekes-négyes legnagyobb slágereit idézi meg az ikonikus magyar zenekarok tagjaiból összeállt hattagú formáció, a ’70-es évek hőskorszakát életre keltő kosztümökkel és profi előadással.

Boggie az Unicum Házban a Múzeumok Éjszakáján. HOL Magazin 2024.

Az esti program keretében megtekinthetők a sehol máshol nem látható felvételek a Zwack család fordulatos, filmvászonra illő múltjáról, az Unicum több mint 230 éves történetéről, és a múzeum is nyitva áll majd az érdeklődők előtt. A kiállítótérben és a lepárló épületben digitális kincskeresésre indulhatnak a résztvevők Unicum-nyereményekért. A pincelátogatás során nemcsak az Unicum gyártástechnológiáját és a nevezetes érlelőpincét ismerhetik meg a túrázók, de hordóból csapolt Unicumot és Unicum Szilvát is kóstolhatnak.

Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke:

„Minden évben izgatottan és nagy örömmel várjuk ezt az egyedülálló nyári estét. A Múzeumok Éjszakája nagyszerű alkalom a találkozásra és arra, hogy a családunkra és a márkáinkra jellemző életigenlés jegyében felejthetetlen hangulatot, élményeket nyújthassunk mindazoknak, akik megtisztelnek minket a látogatásukkal”

###

Zwack Unicum Nyrt.

A Zwack Unicum Nyrt. jelenleg Magyarország vezető italgyártó és forgalmazó cége. A Zwack története szorosan összefonódik ikonikus és egyben legrégebbi márkájával, az Unicummal, amely 1790-ből származó titkos családi recept alapján készül, 40-nél is több gyógynövény felhasználásával. A hatodik generációt képviselő Zwack Sándor és Zwack Izabella vezetik a céget, a vállalat és a márka fő értékei – a hagyomány, innováció, eredetiség, minőség és szakmaiság – mentén.

A Zwack termékportfólióját, a legendás recept alapján készült Unicum mellett, az innováció jegyében Unicum Szilvával, a tölgyfahordóban készült, kávé kivonatot tartalmazó Unicum Baristával és a szuperprémium kategóriába tartozó Unicum Riservával bővítették. Emellett a cég számos magyar márka – többek között a St. Hubertus, Fütyülős, Kalinka, Zwack Sándor Nemes Pálinka és a Vilmos – előállítója, és olyan nemzetközi italok forgalmazója, mint a Johnnie Walker, a Baileys, a Captain Morgan vagy a Smirnoff.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük