HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekSzállodák

Tarolt a Matild Palace

Az év luxusszállodája, az év sommelier-je és a város legjobb vasárnapi brunch helyszíne egy helyen a főváros szívében
Tarolt a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest az idei Dining Guide Év Étterme díjátadó Gálán

A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz országos szinten idén is számos kategóriában díjazta a legjobb vendéglátóipari egységeket, luxusszállodákat és a bennük dolgozó szakembereket, akik a vendéglátás szívét-lelkét adják. A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest több kategóriában is győzedelmeskedett a mellett, hogy étterme a Spago Budapest idén is a TOP 10-es listán szerepel. A szállodát a tavalyi évhez hasonlóan Magyarország legjobb luxusszállodájának választották, a Spago Budapest pedig hivatalosan is a legjobb Sunday Brunch-ot kínáló  hely lett a városban. Az étterem sommerlier-je, Rácz Imre szakértelmének és borok iránti szenvedélyének köszönhetően pedig magáénak tudhatja az Év Sommelier-je címet.

Rácz Imre, az Év Sommelier-je 2024. HOL Magazin 2024.

Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk műremek, a Matild Palota évekig tartó műemléki felújításon esett át, mielőtt megnyitotta kapuit 3 évvel ezelőtt. A luxusszálloda azóta számos nemzetközi díjat is bezsebelt építészeti, belsőépítészeti, dizájn kategóriában, de elismerték teljesítményét már a fenntarthatóság, a szolgáltatás magas színvonala és az alvásbarátság jegyében is. Étterme, a Spago Budapest Michelin-ajánlást kapott már a megnyitása utáni hatodik héten, melyet azóta is tart. Head Sommelier-je, Rácz Imre pedig a Michelin Guide Hungary 2023-as kiadványában nyerte el az Év Sommelier-je címet tavaly. Ezek mellé a nemzetközi díjak mellé kerülnek most fel a hazai elismerések is, melyek közül az Év Luxusszállodája díjat a tavalyi év sikere után idén már második alkalommal nyerte el a szálloda, étterme a Spago Budapest pedig a tavalyi évhez hasonlóan idén is ott van Magyarország TOP 10 étterme között.

Matild Palace Ball Room. HOL Magazin 2024.

„Ebben az ágazatban folyamatosan meg kell küzdenünk az új és újabb kihívásokkal, és a saját magunk elé állított mércéket is meg kell ugranunk évről évre. Nagy megtiszteltetés számunkra és engem személy szerint is különös örömmel tölt el, hogy a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz munkánk többféle aspektusát is díjazta idén. Büszke vagyok a kollégáimra, hogy ilyen profizmussal és alázattal végzik a munkájukat a szálloda minden egységében.” – mondta Selim Ölmez a szálloda igazgatója az elismerések kapcsán. „A minőséget évről évre megtartani mindig komoly feladat, mely rendkívül sok munkát kíván. Velünk együtt ugyanis számos új szálloda nyitott meg Budapesten az utóbbi időben, ez pedig ráirányította a fővárosra a figyelmet. Mi sikeresek tudunk lenni ebben a fejlődő városban, és ugyanezt kívánjuk a többi szállodának is.”

Matild Palace Suite. HOL Magazin 2024.

Az ország legjobb vasárnapi ebéd ajánlata és sommelier-je a Spago Budapestben

A szálloda földszintjén működik az osztrák séflegenda, Wolfgang Puck gasztrokoncepciója: a Spago Budapest étterem. Az Oscar-gálák gasztronómiáját három évtizede jegyző séf étterme a nemzeti konyhák klasszikus ételeit mutatja be Wolfgang Puck izgalmas értelmezésében, konyháját pedig a Michelin-csillagos helyeken edződött, komoly szakmai múlttal rendelkező szakember, Szántó István executive chef vezeti. A Spago éttermek koncepciójának része, hogy az éttermek menükínálata mindig kiegészül a jellegzetes helyi ételekkel is; így készülhettek el a Spago Budapest mára már ikonikussá vált fogásai, mint például a Szántó István adaptációjában született Gulyásleves, a 2022-es Oscar-gálát is megjárt Omlós Vadas Marhapofa és Somlói Galuska ’Dióhéjban’, valamint Wolfgang Puck emblematikus signature ételei, a Füstölt Lazacos Pizza, a Bécsi Szelet, a Skót Gőzölt Lazac ‘Hong Kong’ módra és a Császármorzsa, ahogy Wolfgang szereti. Az étterem eklektikus gasztronómiai kínálata a tavalyi évben kiegészült egy kimondottan erős, kiváló minőségű sushiválasztékkal is. Március vége óta pedig minden vasárnap dél és három óra között egy olyan Sunday Brunch ajánlattal vár, mely túlzás nélkül egyedülálló élményt nyújt ebben a műfajban látványkonyhájával, változatosságával és minőségével is. A borkínálatért pedig az Év Sommelier-je, Rácz Imre felel, aki szenvedélyes elhivatottságával és az exkluzív borok kiemelkedő ismeretével hívta fel magára a figyelmet.

A Matild Palace Budapest. HOL Magazin 2024.

„Ebben a szakmában nagyon fontos a folyamatos tanulás és a nyitottság. Számomra a világ legképzettebb szakemberei jelentik az iránymutatást. Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, hiszen jelzi, hogy jó irányban vagyok, a kemény munka és tanulás meghozza gyümölcsét. Öröm, hogy maradandó élményhez segíthetem a vendéget, ha kialakul a bizalom felém, mutathatok valami újat, és mosolyogva tér vissza.” – mondta Rácz Imre.

Nem kell tehát senkinek gondolkodnia, ha egyedülálló gasztronómiai élménypontot keres a belvárosban, mely minden igényét kielégítheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük