HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hírek

Magyar siker az első közép-kelet-európai turizmus piacelemző versenyen

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) csapata nyerte meg a 2021 Central & Eastern Europe Student Market Study Competition nemzetközi versenyt.

Az STR SHARE Center által első alkalommal megrendezésre került közép-kelet-európai turizmus piacelemző versenyen egy pályamunkát kellett összeállítani, melyben egy külföldi turisztikai piac elemzése és továbbfejlesztése volt a feladat. A 4 fős, alap- és mesterképzéses hallgatókból álló BGE-s csapatnak a több hónapos felkészülés alatt nagy kihívást jelentettek a járványhelyzetből adódó hirtelen változások.

Az STR SHARE Center az STR szállodaipari piackutató vállalat részeként szállodaipari és turisztikai adatok szolgáltatásával segíti a felsőoktatási intézményekben az oktatást és a témában zajló kutatásokat. A szervezet 19 európai országban idén először hirdette meg az 1 000 euró összdíjazású turizmus piacelemző versenyt. A BGE-t a KVIK alap- és mesterképzéses hallgatóiból álló 4 fős csapata – Nguyen Phuong Thao, Molnár Csenge Anna, Balog Jázmin Éva (turizmus-vendéglátás alapképzés) és Boutchichite Noura (turizmus menedzsment mesterképzés) képviselte. A hallgatók versenyre történő felkészítése a Kutatási Alap támogatásával a BGE KVIK Üzleti Elemzés Módszertan Tanszékén működő tehetséggondozó „MITO Klub” szervezésében valósult meg Karakasné dr. Morvay Klára (Vendéglátás Tanszék) és dr. Erdélyi Éva (Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék, „MITO Klub” szakmai vezető) oktatók vezetésével.

###

A feladatról

A versenyfeladat egy 30 perces pályamunka elkészítése volt, melyben előzetesen kapott adatok és kritériumok alapján egy külföldi turisztikai piacot – a KVIK csapata Prágát választotta – kellett elemezni, majd javaslatokat tenni annak továbbfejlesztésére (pl.: melyik városrészt érdemes turisztikai szempontból fejleszteni, milyen szegmensekre érdemes koncentrálni a turizmus fellendítése céljából).

###

A versenyről

A pályamunka elkészítése, a versenyre való felkészülés augusztus végén kezdődött el heti rendszerességű tréningek keretében. Az elkészült pályázatmunkák 30 perces bemutatására egy prezentáció keretében november 5-én online formában került sor.

A rangos nemzetközi zsűriben szállodavezetők, turisztikai szervezetek és befektető cégek vezetői foglaltak helyet, akik a prezentáció során ad hoc kérdéseket is feltehettek a versenyzőknek.

A verseny eredményhirdetésén a BGE csapat első helyezése kapcsán a főszervező kiemelte, hogy mind tartalomban, mind kivitelezésben kiemelkedően igényes munka született.

A hallgatók az első helyért járó 750 eurót további tehetséggondozó programok, versenyek támogatására ajánlották fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük