5 nagyszerű tipp, hogy az otthon készült fogások az Instán is jól mutassanak
Az elmúlt hétvégén a Sportarénában tartott Konyhakiállításon jártunk, ahol a fő kiállító, a Miele Magyarország szervezésében részt vettünk a Food. Design. Brunch eseményen. Iklódi Dóra food stylist olyan ízletes reggeli fogásokat hozott nekünk, amelyekkel remekelni tudunk a család és barátok előtt, és egy villámkurzus keretében megosztotta velünk tálalási praktikáit is.
A kedvenc receptünk egy kókuszos tápiókapuding mangóval és ehető virággal, ami egy látványos, különleges desszert, de néhány ügyes trükknek köszönhetően otthon is könnyen elkészíthető. “Igyekszem elkalauzolni az érdeklődőket a tiszta formák és látványos tányérok világába olyan praktikákat ajánlva, amelyek mind tálalás design, mind feed design szempontból megállják a helyüket.” – mondja Dóra. A receptben való elmélyülés előtt lássuk, hogyan emelhetjük tálalási szokásainkat a következő szintre – az ebédlőasztalon és az Instagram oldalunkon egyaránt.
Ételfotózás / Iklódi Dóra food stylist tippjei:
● Fotózz természetes fénynél, kerüld a lámpafényt!
● Az ételfotókon leginkább a felülről, 90 fokból fotózott fogások mutatnak jól.
●Hármas szám mint ökölszabály: három minipite, három tányér étel, stb. Sokkal szebben lehet elhelyezni a páratlan számú tányérokat, ételeket a párosaknál.
● Színben és stílusban harmonizáló kiegészítőket használjunk: textilek, evőeszközök, tányérok, virágok – mind hasonló tónusban, egymáshoz igazítva.
● Sokat számít a téma: egy desszert vagy péksütemény például mindig népszerű választás.
Ráérős reggeli és vendégváró brunch recept (vegán, cukormentes), Iklódi Dóra food stylist ajánlásával
Kókuszos tápiókapuding mangóval, ehető virággal, ahogy a Konyhakiállítás Miele Nagyszínpadán láthattuk
Hozzávalók 8 adagra:
● 80 g aprószemű tápiókagyöngy
● 500 ml víz
● 300 ml kókuszital
● 50 g nyírfacukor
● 1 db mangó
● 1 db lime leve
A tápiókagyöngyöt 500 ml forrásban lévő vízbe tesszük. Állandó keverés mellett kb. 10-15 percig főzzük, amíg megduzzad és teljesen áttetszővé válik. Hozzáöntjük a 300 ml kókuszitalt az édesítőszerrel, és néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik. A mangót meghámozzuk és a gyümölcshúst levágjuk a magról. Nagyobb darabokra vágjuk és a lime levével együtt botmixerrel pürésítjük. A pohárkrémhez a poharakba adagoljuk a tápiókapudingot, majd rákanalazzuk a mangót is.
#Food design tipp: ennek a desszertnek kifejezetten jól állnak az ehető virágok, mint például az árvácska vagy a mézvirág. Az egyébként nagyon gyorsan fonnyadó ehető virágok – minden más élelmiszerhez hasonlóan – a Miele egyes hűtőiben akár 5x tovább is elállnak, köszönhetően az ideális páratartalom szabályozásnak.