HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Szállodák

Átadták a négycsillagos Hungarikum Hotelt Lakiteleken

Átadták a kiemelt kormányzati beruházásként megvalósult, négycsillagos Hungarikum Hotelt pénteken a Lakiteleki Népfőiskola területén. Az eseményen Lezsák Sándor, a népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: a Hungarikum Hotel 79 szobás superior szálloda, a népfőiskola és Lakitelek ékköve.
Lezsákné Sütő Gabriella, a népfőiskola igazgatója kiemelte: a mintegy 8 milliárd forintos állami támogatásból 2 év alatt felépült szálloda, amely hasznosítja a helyi termálvízből adódó lehetőségeket is, 80 új munkahelyet teremtett. Célja a népfőiskolai hálózat támogatása, a szervezet önfenntartóvá tétele.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: ma már egy népes, közel 300 fős csapat gondoskodik a Hungarikum Liget mintegy 40 létesítményének működtetéséről, fenntartásáról is. Velük szemben ugyancsak nagy a felelősségük munkáltatóként. Vonzó és egyben az eredeti elképzeléseket szolgáló munkakörülményeket kell biztosítaniuk minden kollégájuknak.

Lezsákné Sütő Gabriella elmondta: az új épületet egy Makovecz-tanítvány, Tamás Gábor főépítész tervezte. A komplexum szokatlan formája ölelő kart szimbolizál. Nem csupán formájában, de tartalmában is megjeleníti a magyar értékeket, a nemzet csúcsteljesítményeit. Hozzájárul ezzel a honi hagyományok és értékek széleskörű megismertetéséhez, a nemzeti összetartozás erősítéséhez.
Tájékoztatása szerint a szobák egy-egy hungarikumról kapták nevüket. A hotel hangulata klasszikus eleganciát tükröz, amelyet modern technológiai megoldások ötvöznek.

Jövőbeni szándékaik egyike a gyógyszálló minősítés megszerzése. 2023-ban várhatóan egy új, 1000 fő befogadására alkalmas rendezvénycsarnok is elkészül a hotel közelében. Hamarosan TB-támogatott betegek számára is igénybe vehető lesz a szálloda.

A 26 hektáros Hungarikum Liget minden létesítményét termálvízzel fűtik és terveik között szerepel a területen egy napelempark kialakítása is – mondta az igazgató.

MTI 2022. szeptember 2., péntek 20:52

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük