HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Gasztronómia

MEGÉDESÍTIK AZ ÉNIDŐT A NESPRESSO MEGÚJULT ÍZESÍTETT KÁVÉKAPSZULÁI

A Nespresso kávészakértői úgy alkották meg az új Barista Creations kapszulákat, hogy tökéletes tejeskávékat készíthessünk belőlük

Rendkívül népszerűek az ízesített kávék Magyarországon. A különböző aromákkal gazdagított kávékat legtöbbször tejjel fogyasztják a kávérajongók, elsősorban olyan pillanatokban, amikor lelassulásra, relaxációra és egy kis énidőre vágynak. A Nespresso kávészakértői nekik alkották meg a megújult Barista Creations Flavoured kávékapszula-kollekciót, mely a pörkölt mogyoró, a krémes csokoládé, a bársonyos vanília és az aranyló karamell ízével édesíti meg a hétköznapokat.

A Nespresso kutatása szerint a magyarok 81 százaléka mindig ízesíti a kávéját valamilyen módon. 62%-uk az édesítésen túl valamilyen kávéfehérítőt (tehéntejet, valamilyen növényi italt vagy tejszínt) sem hagy ki az italból, míg 11 százalékuk csak édesíti azt.[1] Ebből is látszik, hogy a kávéra sokan desszertként tekintenek. Fogyasztása így szorosan összekapcsolódik az ízek élvezetével és a hétköznapi kényeztető pillanatokkal. Ízesített kávéval a legtöbben inkább a délutáni órákban ajándékozzák meg magukat és a kikapcsolódást társítják hozzá – szemben a sötétebb pörkölésű, intenzívebb változatokkal, melyek viszont kiváló lendületet adhatnak a reggelnek.

Ízes(ített) kávétörténet

A Nespresso kínálatában évek óta találunk ízesített kávékapszulákat. Elsőként a vanília, a karamell és az étcsokoládé ízű kapszula került a hazai Boutique-ok polcaira 2013-ban. Ezen kávék receptje azóta több alkalommal is finomhangolásra került. Ez a terület mindig is a kísérletezés terepe volt. A márka magyarországi történetében az állandó ízek mellett a szezonális kínálatban is rendre megjelennek a forma- és ízbontó újdonságok, például a mandulás sütemény ízű Variations Italia Amaretti Flavour, a fűszeres Pumpkin Spice Cake vagy a frissítő jegeskávékhoz ajánlott kókuszos Tropical Coconut Flavour Over Ice. Ezek nagy népszerűsége miatt 2021-ben, a Vertuo rendszer magyarországi bevezetésekor sem volt kérdés, hogy az olyan kedvelt ízeknek, mint amilyen a csokoládé, a vanília, a karamell és a mogyoró, az állandó kínálatban a helyük.

A Nespresso most újabb mérföldkőhöz érkezett. A változó fogyasztói igényekre reagálva megújította a Barista Creations ízesített kávékapszula-kollekcióját. Újdonságként egy pörkölt mogyorós ízű Original kapszulát vezetett be, így most már mind a Vertuo, mind az Original rendszerhez négy-négy íz elérhető az állandó kínálat részeként.

Páratlan ízharmóniák a teljes feltöltődésért

A Nespresso keverő- és pörkölőmesterei pontosan tudják, hogyan ötvözzék a klasszikus ízeket és a kávék zamatát, hogy azok visszarepítsenek életük legszebb ínyenc pillanataihoz. A megújult Barista Creations kávékollekció tagjait úgy alkották meg, hogy a kávéblend összetétele tökéletesen harmonizáljon a hozzáadott tejjel, miközben a pörkölt mogyoró, a vanília, a karamell és a csokoládé ízjegyei is érvényesülnek. A Vertuo rendszerhez illő kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult. A Roasted Hazelnut, a Sweet Vanilla, a Golden Caramel és a Rich Chocolate kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola, a Vaniglia, a Caramello és a Cioccolatino kávékapszulákkal készíthetnek igazán különleges tejes kávérecepteket.

„Az új ízesített kapszulák kifejlesztésénél olyan egyensúlyra törekedtünk, ami – akár textúrában, akár ízben – megteremti azt az élményt, mintha kedvenc süteményeinket kóstolnánk. Olyan kávéfajtákat és pörkölési módozatokat választottunk, amelyek hangsúlyozzák a kávé édességét, miközben kissé háttérbe szorítják a keserűbb ízjegyeket”mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete.

A megújult Barista Creations kávékapszulák a legkiválóbb minőségű, természetes aromáknak köszönhetik ízvilágukat, melyek tejes receptek formájában bontakoznak ki igazán, de espresso-ként is megállják a helyüket. „Bár az aroma szó hallatán sokaknak a mesterséges eredetű műízek jutnak eszükbe, a Nespresso-nál kizárólag természetes eredetű ízesítőkkel dolgozunk, melyeket desztillálás útján nyernek ki az alapanyagokból. Ennek köszönhetően rendkívüli tisztaságú aromákat kapunk.” – meséli Márkosi Balázs.

Növényi italokkal is működik

A desszertkávék elkészítésének titka, hogy ne adagoljuk túl a tejet, ugyanis könnyen elnyomhatja a kávé ízét. Az egyre népszerűbb növényi italokkal szintén kiváló kávéreceptek készíthetők. A kávészakértő szerint egyáltalán nem mindegy, milyen terméket választunk. „Utóbbiak akkor működnek igazán jól, ha van elegendő fehérjetartalmuk! Ellenkező esetben ugyanis nem adják meg a kávénak a kellő testet.” – mondja a szakértő, aki konkrét változatot is ajánl: „Érdemes jó minőségű, barista jelzésű szója- vagy zabitalt választani! Ezek gyönyörűen habosodnak, magas a fehérjetartalmuk és a kávé aromáit is hagyják megfelelően érvényesülni.”

A Nespresso oldalán rengeteg receptjavaslat elérhető, melyeket – a tökéletes arányokat kikísérletezve – a svájci központ kávékóstoló szakértői állítottak össze.

 ###

Bemutatkoznak a megújult ízesített Vertuo kávék
Roasted Hazelnut

A kekszes aromájú Arabica kávék és a karamellizált, pörkölt mogyoró ellenállhatatlan párosa. Ezt a tökéletesen pörkölt latin-amerikai és afrikai Arabica kávét a grillezett mogyoró dús, karamellizált íze gazdagítja. Amikor a kellemesen kekszes, édeskés, bársonyos kávékeverékben megcsillan a mogyoró egyszerre keserű és édes komplexitása, a Barista Creations Flavoured Roasted Hazelnut garantáltan mosolyt csal kóstolója arcára.

Sweet Vanilla

A Barista Creations Flavoured Sweet Vanilla megalkotásához a vanília álomszerű ízével gazdagították a latin-amerikai és afrikai Arabica fajtákból összeállított alapkeveréket. Ez egy lágy és bársonyos kávé, édeskés, kekszes ízjegyekkel, amelyben tökéletesen érvényesül a vanília melengető hatása. Amikor ez a két világ találkozik, a vaníliás és karamellás sütemények felsejlő aromái arra késztetnek, hogy megálljunk egy pillanatra, és átéljük azt, amit úgy nevezünk: énidő.

Golden Caramel

A Barista Creations Flavoured Golden Caramel kávéba belekortyolva úgy érezhetjük majd, hogy elérkezett a hétvége – bármilyen nap legyen is éppen. A latin-amerikai és afrikai Arabica szemekből összeállított, édeskés és bársonyos alapkeveréket a karamella kényeztető íze gazdagítja, amelynek kekszesen édes ízhatása jól rímel a kávékeverék saját karakterére, és egy kényeztető élményre csábít.

Rich Chocolate

A Barista Creations Flavoured Rich Chocolate pontosan azt az autentikus csokoládéízt kínálja, amit néha annyira megkívánunk. A latin-amerikai és afrikai Arabica szemekből összeállított, bársonyosan lágy alapkeverék édeskés, kekszes ízvilága tökéletes háttérként szolgál a dús és komplex csokoládéízhez, ami emlékezetes kávéélményt ígér.

Új ízesített Nespresso kávékapszulák. HOL Magazin 2023.

Új pörkölt mogyoró ízzel bővült Original ízesítettkapszula-család
Nocciola

A kollekció új tagja, a Barista Creations Flavoured Nocciola igazi klasszikus, hiszen a latin-amerikai Arabica keverékből szinte kirobban a jól megpörkölt törökmogyoró íze: a kávé malátázott gabonás karaktere mellett élvezetesen érvényesül a karamellizált mogyoróíz.

Vaniglia

Mindenkiben kellemes emlékeket ébreszt, amikor a világosra pörkölt latin-amerikai Arabica szemek aromáin átdereng a klasszikus vaníliaíz. A Barista Creations Flavoured Vaniglia megalkotásához a Nespresso szakértői a vaníliasodó ízvilágával gazdagították a brazil és kolumbiai Arabica szemekből álló alapkeveréket.

Caramello

A Barista Creations Flavoured Caramello igazi csemege, hiszen a világos pörkölésű latin-amerikai kávékhoz karamellíz társul. A karamell mámorító édességében szinte kikerekednek az Arabica szemek lágy ízei és élvezetesen kekszes aromái.

Cioccolatino

A Barista Creations Flavoured Cioccolato kellemesen egyesíti az étcsokoládé ízét és a pörkölt kávé jellegzetes zamatát. Amikor a lágy latin-amerikai Arabica keverékünkben megcsillan a csokoládé időtlen, gazdag aromája, feltárulnak az ízek mély rétegei. Cappuccino-ként elkészítve a csokoládé íze elegáns diós aromával cseng le.

A megújult Barista Creations kollekció elérhető a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.

[1] Forrás: U&A kutatás, 2022 február. 1000 fő bevonásával készült országosan reprezentatív felmérés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük