HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekRendezvényhírek

Rendezvényszakmai Oscart nyert az MTÜ

Magyar Turisztikai Ügynökség: a „rendezvényszakma Oscarját” kapta a 2022-es Szent István Nap rendezvénysorozata

Tekintélyes nemzetközi szakmai elismerésében részesült a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett 2022. évi Szent István Nap ünnepségsorozat a 13. Global Eventex Awards szakmai versenyen.

A „Tűz és fények játéka” a Ceremony kategória arany, az államalapításunkat ünneplő eseménysorozat egésze pedig a Celebration Event kategória ezüst minősítését érdemelte ki. A többnapos augusztus 20-i eseménysorozatot a nemzetközi szakma az egyik legjobb európai rendezvényként tartja számon.

Idén már 12. alkalommal díjazták a nemzetközi rendezvényszakma legkreatívabb, leginnovatívabb és leghatékonyabb eseményeit. Az Eventex Awards minden évben több különböző kategóriában ismeri el azokat a vállalatokat, ügynökségeket, amelyek technológiai újításokat, kreatív megoldásokat vagy szolgáltatásokat kínálnak a rendezvényipari és élménymarketinggel foglalkozó iparági szereplők számára.
A közlemény szerint a zsűri az iparág legkiemelkedőbb szakembereiből, vezető magazinok neves újságíróiból, szakmai egyesületek vezetőiből, kongresszusi irodák képviselőiből áll.

A 2023-as megmérettetésre rekordszámú pályamű érkezett: 49 országból összesen 761 nevezés. Olyan neves nemzetközi események közé került a Szent István Nap, mint a Qatar Airways 25. jubileumi eseménye, Hong Kong Újévköszöntője, vagy a FIFA futball világbajnokság zárórendezvénye.

A Magyarország születésnapjának méltó megünneplésére szervezett rendezvénysorozat tavaly több, mint húsz helyszínen, több száz programmal, családi- és gyermekműsorokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várta a látogatókat. Az előkészületeken és a négy napon át tartó programok megvalósításán több, mint 12 ezer ember dolgozott.

Az augusztus 20-ai tűzijáték során 40 ezer pirotechnikai effekt és 600 drón kápráztatta el a közönséget, 74 kilövési helyszínről, uszályokról, bárkákról és két budapesti hídról repült fel többek között rómaigyertya, üstökös, tűzmozsár és tűzijáték-bomba. Újdonságként a történelmi műsor tartalmához igazodó szimbólumokat, többek között kokárdákat, holdat, csillagokat is megjelenítettek a szervezők. A tűzijátékot mintegy 4,5 km hosszan csodálhatták meg a nézők a Duna jobb és bal partjáról.

MTI 2023. július 25., kedd 11:57

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük