HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hírek

Történelmi léptékű fejlesztés veszi kezdetét az idén 950 éves Tokajban

Történelmi léptékű fejlesztés veszi kezdetét az idén 950 éves Tokajban, több ezer négyzetméternyi ingatlan újul meg

A rekonstrukciónak köszönhetően eltűnik a város főterén „éktelenkedő” áruház épülete, valamint a főutca huszonöt éve lerakott járdái és útburkolatai nyolcszáz méter hosszan megújulnak, új andezit burkolatot kapnak. Emellett megszépül a Városháza főhomlokzata és a Járási Hivatal főutcai palotahomlokzata is.

A felújítás érinti az Aranysas fogadót is, mely a város első fogadóépülete volt és melynek udvarán a közelmúltban többszáz éves leleteket találtak. Megújul a fogadóhoz tartozó kültéri rendezvényparkként működő rész és az áruház mögötti tér, ahol a felépülő fedett pavilon városi rendezvények és művészeti előadások egyik állandó helyszíneként szolgál majd.

A Tokaji Írótábor helyszíne is új köntöst és funkciókat kap: az irodalmi találkozó székhelyeként szolgáló épület egykori lakószárnyában az írótábor apartmanokat alakít ki, így egész évben nyitva tartó vendégházat működtethet majd, emellett a mintegy 2600 négyzetméteres ZÁKÓ Ház (Degenfeld palota) épületét is felújítják.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője néhány hete jelentette be, hogy „történelmi léptékű, átfogó fejlesztések indulnak az idén 950 éves Tokaj belvárosában”. A fejlesztések célja, hogy a városban kialakuljon egy erős bor-, gasztro- és turisztikai termékkínálat, és a város az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja legyen, megélhetést és stabil munkát biztosítva ezzel a városban élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást nyújtva a Tokajba érkező vendégeknek.

MTI 2023. július 17., hétfő 11:31

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük