HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hírek

Rácz Jenő alapítványi nagykövet lett

Rászoruló családok támogatására hív Rácz Jenő: a sztárséf lett az Egy Lépéssel Több Hajós István Alapítvány egyik nagykövete

Bemutatkozott az Egy Lépéssel Több Hajós István Alapítvány új nagykövete, Rácz Jenő. A Michelin-csillagos séf teljes válszélességgel állt a tartósan beteg gyermekeket nevelő családokat rendszeres havi pénzösszeggel támogató szervezet mellé. Mint mondta, szívügyének tartja, hogy hírnevét jó célokra tudja használni.

Az Egy Lépéssel Több Alapítvány új kezdeményezése, a „Fogadj örökbe egy családot!” program révén a rászoruló családokat havi rendszerességgel támogatja. Ennek a programnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a támogatók egy egész családot karoljanak fel, akiknek rendszeres anyagi segítséget nyújtanak. Minden segítség sokat számít, már havi ötezer forinttal bárkiből támogató válhat.

„Sajnos ma a média elsősorban a felszínes celebhírekkel van tele, amit képmutatásnak tartok. A példamutató, jó ügyekkel kellene többet foglalkozunk, mint amilyen ez is, nem csupán a külsőségekkel. Az igazi erény, ha a hírnevünket jóra fordítjuk, ezért is állok büszkén emellé az alapítvány mellé egyik nagyköveteként. Szeretném, ha híre menne ennek a nemes ügynek” – mondta Rácz Jenő. A sztárséf hozzátette, örülne, ha minél több emberhez eljutna a kezdeményezés híre.

Arra bíztatta követőit és a jelenlévőket, hogy ajánljanak a környezetükben élő rászoruló családokat, aki pedig tud, jelentkezzen támogatónak.

A Fogadj örökbe egy családot! lehetővé teszi, hogy akár havi 5000 forinttal is támogass egy beteg gyerekeket nevelő, rászoruló családot. Egy család legfeljebb havi 50 000 forint támogatást kaphat. Az összeget nem készpénzben, hanem közvetlenül az alapítvány által rendezett számlákon keresztül kapják meg. Ezzel fedezhetik a rezsit vagy akár gyógykezelésekkel kapcsolatos költségeket is, amelyeket a rászorulók egyedül nehezen vagy egyáltalán nem tudnának kifizetni.

„A program biztosítja, hogy a felajánlók adománya minden esetben célba érjen és oda kerüljön, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az alapítvány célja ezzel a programmal az, hogy hosszú távú és fenntartható segítséget nyújtson a rászorulóknak” – árulta el Hajós István, Az Egy Lépéssel Több Alapítvány alapítója a szerdán, a Vakvarjú Csónakházban megtartott ünnepélyes eseményen. Kiemelte, hogy az igazi segítség nem csak az egyszeri, nagy összegű támogatásban rejlik, hanem éppen ebben a folyamatos törődésben.

A rendezvényen aláírhatta az alapítvánnyal közös szerződését az első öt támogatott család. Ők mostantól egy évig, havi rendszerességgel megkapják a fix 50.000 forintos adományt. A tervek szerint az év végére akár 20 hátrányos helyzetben lévő családot is segíthet az alapítvány. Ehhez várják a további felajánlásokat, hogy a támogatottak száma tovább emelkedhessen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük