HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hírek

Február 29-én rendezik meg az első BGE Alumni Festet

Beszélgetünk üzletről, őszintén!

Már a műfaj kiválasztásával is el kívánt térni a klasszikus felsőoktatási mintáktól Magyarország legnagyobb üzleti közössége, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), amikor intézményesített formát keresett ahhoz, hogy egy networkingre optimalizált platformot hozzon létre formálódó alumni közösségének.

A 2024. február 29-ére meghirdetett Alumni Fest – ahogy a neve is elárulja – egy fesztivál, amelyen szó esik majd üzleti hitelességről, megbízhatóságról, üzleti rezilienciáról, a hibakezelés kultúrájáról, mentális egészségünk megőrzéséről, generációváltásról, a mesterséges intelligencia hatásáról a vendéglátó- és szállodaiparban, jól és rosszul sikerült üzleti döntésekről.

Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektorának megnyitóját Rózsai Rezső, KPMG vezérigazgató keynote előadása követi, majd egy, többek között a hibakezelés kultúráját körbejáró kerekasztalbeszélgetés következik Galovics Gábor (régióvezető, OTP), Pinczés Marianna (tulajdonos, Grapoila), Bartha Álmos – moderátor (alapító, QuizNight) és a BGE rektorának részvételével.  Ezt követően sátrakká alakítják a BGE Markó utcai termeit: a helyszínek között ki-és bejárva lehet majd közlekedni, a folyamatos átjárhatósággal biztosítva a networking lehetőségét. „Noha napjainkban minden a digitalizációról szól, az online tér előrenyomulásával csak nő az igényünk a minőségi társas kapcsolatokra” – indokolja Vértesy Eszter, a BGE üzleti partnerségért és alumni kapcsolatokért felelős vezetője a személyesség és a networking előtérbe helyezését.

Vértesy Eszter. BGE Alumni Fest 2024. HOL Magazin 2024.

Az Alumni Fest a hivatalos nyitóeseménye annak a sorozatnak, amellyel a BGE aktivizálni szeretné az egyetemen és annak jogelődintézményeiben végzettek közösségét. Vértesy Eszter szerint nálunk még csak alakulóban vannak azok a rendkívül erős és tartós alumni formációk, amelyeknek az angolszász országokban nagy hagyományuk van – nem véletlenül. Ezek ugyanis komoly előnyöket is hordoznak, hiszen hasonló értékrendű, hasonló szakmai utakat bejáró emberek kovácsolódnak össze bennük. „Magyarországon az egyének és a felsőoktatási intézmények szintjén is csak most kezdjük megérteni, miért éri meg az alumni közösség részének lenni” – szögezi le Vértesy Eszter, aki úgy véli: azzal, hogy a legtöbb hazai gazdasági szakember Magyarország első számú üzleti egyetemén vagy valamelyik jogelődjében végzett, a BGE-t olyan élő és szoros kapocs fűzi a vállalati szférához, amelyet csak kevés intézmény mondhat el magáról.

Részletes program: ITT
Jegyvásárlás: ITT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük